Pokud patříte i Vy k lidem, kteří mají svou stávající kuchyň již celou řadu let, jistě jste si na ni zvykli a i přesto, že Vám v ní něco nevyhovuje, berete to tak, že se nedá nic dělat. Pokud jste se však rozhodli pro pořízení nové, moderní kuchyně, uvědomte si veškerá negativa své stávající kuchyně a vyvarujte se jim a to nejen těmto chybám.
Rozlište si zóny
Odborníci, kteří se zaměřují na oblast kuchyní, rozdělují kuchyni do několika zón. Jejich rada je, aby si každý své zóny uspořádal optimálně, aby nemusel pobíhat po kuchyni neustále sem a tam.
Centimetr sem, centimetr tam
Mnoho chyb se naseká tím, že si lidé nenechají v jednotlivých kuchyňských zónách dostatek místa pro pohyb. Obecně se doporučuje, aby každá zóna měla minimálně z každé strany 30 cm pracovní plochy. Je třeba si uvědomit, že u pracovních desek budeme trávit poměrně dost času a pak je malý prostor velmi limitující.
Špatné organizování činností
V okamžik, kdy se pouštíte do nové kuchyně, vyčkejte s celkovým budováním elektřiny, plynu a vody. Tohle vše má velmi zásadní vliv na celkově řešení kuchyně.
Někdy méně je více
Zkuste se vyvarovat toho, že si úplně celý prostor kuchyně zastavíte skřínkami, které třeba ani nebudete potřebovat.
Kvalitní kuchyně: Investice, která se vyplatí
V okamžiku, kdy se rozhodnete investovat do zcela nové, moderní kuchyně, je třeba si uvědomit, že tato kuchyně s Vámi bude třeba i desítky let. Proto se vyplatí z dlouhodobého hlediska zainventovat a vsadit na kuchyni, která bude opravdu kvalitní. Tím myslíme výběr materiálů, ale i kování. Levné náhražky vypadají při prvním pohledu pro neznalce opravdu stejně, ale z dlouhodobého hlediska dochází k mnohem dřívějšímu opotřebování a poruchám. Zároveň se doporučuje při inovaci kuchyně současně vyměnit i dlažbu.