Ačkoliv není problém sehnat kdykoliv a kdekoliv poměrně čerstvý chléb, tak vytáhnout opravdu dokonale čerstvý chleba přímo u sebe doma, je prostě nádhera. K tomu, než se naučíte dělat dobrý chleba ale vede poměrně dlouhá cesta.
Po této cestě se musíte naučit nejen kvalitně založit těsto a dobře jej dochutit, především dosolit, ale také správnou realizaci. Dříve měl každý, kdo chtěl chleba, svoji vlastní pec. Dneska už ale není problém sehnat domácí elektro, specializované na výrobu chleba. Malou a kompaktní pekárnu na chléb.
Příprava těsta bude dlouho trvat
Těsto je pochopitelně naprostý základ úspěchu. Pokud bude těsto příliš tuhé a málo větrné, tak bude chleba kompletně usazený a nenabyde vám do krásných tvarů. Namísto nádherného bochníku tak budete mít jenom tuhou placku. Na druhou stranu, příliš tekuté těsto vám neudrží tvar a opět se vám rozteče, než se utvoří pevná kůrka.
Na internetu najdete celou řadu receptů na to, jak připravit kvalitní těsto na chléb. Pravdou ale je, že ideální je zkrátka metoda pokus a omyl. Podle receptů určitě můžete najít základní poměr surovin, ale až zkoušením najdete a odhadneme naprostý ideál.
Domácí pekárny jsou úžasné domácí elektro
Moderní domácí elektro je věcí, která nám do velké míry ulehčuje spoustu domácích prací. Ještě nedávno neexistovala možnost upéct chleba bez velké pece nebo dostatečně silných kamen. Dnes ale můžete zakoupit elektrickou domácí pekárnu.
Hlavní výhodou takových pekáren je fakt, že jsou mimo jiné přizpůsobeny konkrétně na pečivo a mnohdy mají i specifické módy podle toho, jaký druh pečiva připravujete. Velkou částí úspěchu tak nemusí být jenom těsto, ale také pomoc od chytrých domácích spotřebičů. Při výběru nekoukejte jen na vlastnosti, ale také na velikost, která je pro toto domácí elektro opravdu klíčová.
