Děti a palačinky – to je kombinace, která jde zkrátka dost dobře k sobě. Děti sladké palačinky milují a je úplně jedno, jestli jim je připravíte s marmeládou, s čokoládou, karamelovou polevou nebo třeba čerstvým ovocem. Chcete svým drobečkům připravit ty nejlepší palačinky, po kterých se jim budou dělat boule za ušima? Poradíme vám, jak na ně!
Těsto je základ
Základem úspěchu je těsto. Každá rodina má svůj recept, který se třeba dědí z generace ne generaci, takže určitě i vy máte ten pravý, podle kterého palačinky připravujete. Rozdíl může být akorát v tom, jestli palačinky připravujete na palačinkovači, nebo na klasické pánvičce – na palačinkovač se těsto dělá trošičku jinak.
Palačinkovač nebo pánev?
Zatímco někdo dělá palačinky na pánvičce, jiný dává při jejich přípravě přednost palačinkovači. Nelze asi přesně říci, to z toho je lepší, protože někdo nedá dopustit na klasiku v podobě pánve, jiný jde zase modernější cestou a rozhoduje se pro palačinkovač. Upřímně řečeno, nám přijde příprava na palačinkovači jednodušší, palačinky se tolik nepřipalují ani netrhají. A vzhledem k tomu, že palačinkovač patří mezi levné elektro, které můžete pořídit už od pár set korun, si ho dnes může koupit úplně každý, tak proč si dělání palačinek maximálně neusnadnit?
Čím je naplnit?
Jakmile budete mít hotové palačinky, připravené na pánvi nebo na palačinkovači podle vašeho rodinného receptu, pak už zbývá k dokonalosti jediné: palačinky něčím naplnit, případně je ozdobit. Pokud jde o děti, budou šťastné za jakoukoli náplň – domácí marmeláda nebo džem s kousky ovoce, nepohrdnou ani čokoládě. Navrch jim můžete dát sladký přeliv nebo topink, hodí se i šlehačka, která může být domácí a třešničkou na dortu (pardon, na palačince) může být čerstvé ovoce, jako například banán, jahody, mandarinky nebo hroznové víno. Fantazii se totiž meze nekladou!
