Nechutná vám kečup z hypermarketů? Zkuste svůj vlastní. Je to snadné!
Suroviny:
– 3 rajčata
– 1 cibule
– 4 lžičky octa
– 3 lžičky medu
– 1 lžička škrobu
– sůl
– bobkový list
Jak na to?
1) Pro přípravu kečupu je třeba odšťavňovač.
2) Omyjeme rajčata a cibuli a vložíme do odšťavňovače.
3) Jednu lžíci šťávy smícháme se škobem a zbývající budeme vařit s bobkovým listem. Po zhoustnutí přidáme ocet, med a sůl. Až projde šťáva varem, přidáme směs se škrobem a sundáme z kamen.
4) Vyndáme bobkový list, nalijeme domácí kečup do lahví a necháme vychladit.
5) Hotový kečup pak necháme zhruba měsíc v lednici odležet.
