Zbývá vám doma hromada hrušek a nevíte co s nimi? Zkuste hruškovou pizzu, určitě si ji zamilujete.
Suroviny
Těsto:
– 200 g hladké mouky
– 1 špetka soli
– 3 lžíce olivového oleje
– 1 sušené droždí
– 2 lžíce medu
– 100 ml vlažné vody
Náplň:
– 4 hrušky
– 1 citron
– 40 g moučnkového cukru
– 50 g hery
– 300 ml vody
– 250 g smetanového sýru Lučina
– 1 vanilkový cukr
Na dozdobení:
– 4 stonky meduňky a tymiánu
Jak na to?
1) Nasypeme mouku do mísy společně se solí a droždím a pořádně promícháme. K tomu dáme olej, vodu a med a propracujeme těsto, které dáme kynout na teplé místo na cca 1 hodinu.
2) Umytým hruškám odstraníme jádřinec a nakrájíme na plátky. Připravíme si hrnec s vodou, vymačkáme do ní šťávu z půlky citronu a dáme vařit. Do vroucí vody vložíme plátky hrušek a cca 3 minuty vaříme.
3) Smícháme sýr, cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu. Těsto si jemně propracujeme a rozdělíme na dva kusy. První kus si rozválíme na dlouhý ovál, který si odložíme na herou vymazaný plech.
4) Vrch těsta natřeme rozehřátou herou, nasledně rozetřeme náplň a na to naskládáme plátky hrušek, celé zasypeme nakrájenými bylinkami a pečeme na 180°C zhruba 20 minut. S druhým těstem pak naložíme stejným způsobem.
