FirstWoman.cz – magazín pro ženy

Recepty

Máte radí pizzu? Zkuste hruškovou!

www.pixabay.com

Zbývá vám doma hromada hrušek a nevíte co s nimi? Zkuste hruškovou pizzu, určitě si ji zamilujete.

Suroviny

Těsto:

– 200 g hladké mouky

– 1 špetka soli

– 3 lžíce olivového oleje

– 1 sušené droždí

– 2 lžíce medu

– 100 ml vlažné vody

Náplň:

– 4 hrušky

– 1 citron

– 40 g moučnkového cukru

– 50 g hery

– 300 ml vody

– 250 g smetanového sýru Lučina

– 1 vanilkový cukr

Na dozdobení:

– 4 stonky meduňky a tymiánu

Jak na to?

1) Nasypeme mouku do mísy společně se solí a droždím a pořádně promícháme. K tomu dáme olej, vodu a med a propracujeme těsto, které dáme kynout na teplé místo na cca 1 hodinu.

2) Umytým hruškám odstraníme jádřinec a nakrájíme na plátky. Připravíme si hrnec s vodou, vymačkáme do ní šťávu z půlky citronu a dáme vařit. Do vroucí vody vložíme plátky hrušek a cca 3 minuty vaříme.

3) Smícháme sýr, cukr, vanilkový cukr a citronovou šťávu. Těsto si jemně propracujeme a rozdělíme na dva kusy. První kus si rozválíme na dlouhý ovál, který si odložíme na herou vymazaný plech.

4) Vrch těsta natřeme rozehřátou herou, nasledně rozetřeme náplň a na to naskládáme plátky hrušek, celé zasypeme nakrájenými bylinkami a pečeme na 180°C zhruba 20 minut. S druhým těstem pak naložíme stejným způsobem.

Vložit komentář

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Novinky

Internetový magazín pro ženy který potěží a obsahuje vše co ženu zajímá. Celebrity, kulturu, vztahy, recepty, cestování, domácnost, módu, zdraví, fitness...

Partneři:

čtk tisková kancelář

Copyright © 2014-2019 Obsah on-line magazínu pro ženy FirstWoman.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoli způsobem, je bez předcházejícího souhlasu redakce zakázáno. Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů, Informace o magazínu,

To Top