FirstWoman.cz – magazín pro ženy

Recepty

Rajčatová polévka zase trochu jinak

www.pixabay.com

V Itálii patří rajčatová polévka mezi velmi oblíbené a Italové ji připravují v několika možných variantách. Polévka zvaná pappa vznikne tím, že v průběhu vaření přidáte do polévky několik plátků nebo kostiček bílého chleba, čímž ji zahustíte. My dnes rajčatovou polévku doplníme bylinkovými noky.

Potřebné suroviny

– 1 plechovka krájených rajčat

– 2 lžíce olivového oleje

– 2 stroužky česneku

– 1 lžička třtinového cukru

– 2 lžíce krupice

– 1 kus vejce

– 200 ml rajčatového pyré

– 1 cibule

– 500 ml zeleninového vývaru

– 4 plátky bílého toustového chleba

– 3 lžíce mléka

– 3 lžíce nakrájených čerstvých bylinek – estragon, šalvěj, petrželka, kerblík, tymián

Jak na to?

1) Na rozehřátém olivovém oleji osmažíme lehce cibuli s čenekem, následně přidáme konzervu krájených rajčat, rajčatové pyré, třtinový cukr a celé to zalejeme vývarem. Okořeníme solí a pepřem a necháme 15 minut vařit. Jestli máte rádi opravdu krémovou polévku, doporučujeme ji mixérem rozmixovat.

2) Bílý toustový chlém si na kostky nakrájíme a celý zakapeme mlékem, přidáme nakrajené bylinky, krupici, vajíčko, okořeníme solí a pepřem a vypracujeme těsto, které se bude lepit.

3) Do hrnce nalijeme vodu, osolíme a vaříme dokud nedosáhne bodu varu. Z lepkavého těsta pomocí například lžíce vytváříme malé noky a vkládáme do vroucí vody. Necháme je zhruba 3 minuty vařit a vyndáme z vody.

4) Na talíř nandáme tři až čtyři noky, zalijeme horkou polévkou a posypeme nakrájenou bazalkou, která talíř krásně dozdobí.

Vložit komentář

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Novinky

Internetový magazín pro ženy který potěží a obsahuje vše co ženu zajímá. Celebrity, kulturu, vztahy, recepty, cestování, domácnost, módu, zdraví, fitness...

Partneři:

čtk tisková kancelář

Copyright © 2014-2019 Obsah on-line magazínu pro ženy FirstWoman.cz je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu nebo jeho části veřejnosti, a to jakýmkoli způsobem, je bez předcházejícího souhlasu redakce zakázáno. Obchodní podmínky Ochrana osobních údajů, Informace o magazínu,

To Top